Met de film Beautiful Bali is Daan van Reijn de Publiekswinnaar geworden van de eerste editie van het Peugeot Dutch Drone Film Festival (DDFF). In bioscoop Vue op het Marktplein in Hilversum ontving hij vrijdagavond de award uit handen van juryvoorzitter Wiebe de Jager (Dronewatch).

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in de Hilversumse bioscoop wonnen zes makers in verschillende categoriën een prijs met hun dronefim. In de grote zaal van Vue werden alle genomineerde films op ultabreed scherm vertoond. Voor de makers van de films bleek dat ’een sensatie’. Veel van hen zagen hun inzending niet eerder op zo’n groot formaat scherm.

Publiekswinnaar Daan van Reijn maakte zijn film Beautiful Bali tijdens zijn vakantie een paar weken geleden op het eiland.

“Ik stond elke ochtend lekker op tijd op om opnamen te gaan maken. Ik had een kleine drone met camera bij me”, vertelt Van Reijn na de prijsuitreiking. Opvallend is het goede geluid in zijn film. “Daar heb ik heel veel aandacht aan besteed. Geluid heb ik vaak apart opgenomen en erin gemonteerd. Dan krijg je echt het gevoel dat je er middenin staat.” In de film vliegt hij met zijn drone over de rijstvelden en de kustlijn van Bali. Maar ook veel shots van inwoners in hun dagelijkse bezigheden zijn in de film verwerkt. “Het koste me vooral moeite om toeristen buiten beeld te houden. Daarom ging ik vaak vroeg op pad”, lacht de winnaar.

De vakjury bestond uit Pieter Broertjes (burgemeester Hilversum), Eric Brinkhorst (fotograaf, bestuurslid NVJ/NVF), Ellis Blasé (Peugeot Nederland) en Wiebe de Jager (Dronewatch).