Bekijk dit project Bekijk de video

Allianz WK Zeilen 2023- NED070

Gemeente Den Haag

In opdracht van Den Haag Topsport hebben we de NED070-campagne ontwikkeld. Den Haag, bekend als de ultieme topsportstad aan zee, verwelkomde van 10 tot 20 augustus 2023 meer dan 1.200 watersporters uit 90+ landen tijdens het Allianz WK Zeilen voor de kust van Scheveningen.

De campagne, gebaseerd op het concept van de unieke combinatie NED en 070, verbond Nederlandse zeilers met Den Haag. Door de landcode NED te combineren met het zeilnummer 070 creëerden we een symbolische band tussen de Nederlandse zeilers en de stad Den Haag. Hiermee wilden we niet alleen Haagse topsporters promoten, maar ook de Haagse Topsport community versterken, Den Haag profileren als zeilstad en een gevoel van trots en verbondenheid onder de inwoners van Den Haag creëren.

Via diverse uitingen, waaronder social media, diverse videoproducties, buitenreclame en persberichtgeving, brachten we het aftellen tot het evenement, de deelnemers, wedstrijdschema's, hoogtepunten en een terugblik op het Allianz WK Zeilen 2023 onder de aandacht.