Bekijk dit project Bekijk de video

Technologie voor thuis (iZi)

Gemeente Den Haag

Zelfstandig thuis wonen? Dat wil toch iedereen! Den Haag is dé stad van zorg en innovatie. Sinds 2016 investeert de gemeente Den Haag in het toekomstbestendig maken van de zorg. Samen met inwoners, zorgaanbieders, ondernemers en onderwijsinstellingen zorgen ze voor de juiste zorgtechnologie die Hagenaars helpen langer en prettiger zelfstandig thuis te blijven wonen.

CVR is al jaren als bureau betrokken bij het platform Technologie voor thuis. Het doel is door middel van verschillende communicatiemiddelen de bewustwording en toegankelijk rondom de mogelijkheden van zorgtechnologie te vergroten.

Zo hebben wij een website ontwikkeld die ook toegankelijk is voor mensen met een beperking of minder digitale vaardigen. En dat in maar liefst negen talen. Bezoekers van de website kunnen een speciaal ontwikkelde toegankelijkheidstool de website aanpassen aan jouw individuele behoeften. Denk aan het vergroten of verkleinen van teksten, kleuren en contrasten aanpassen, teksten en beelden hardop te laten lezen, navigeren met het toetsenbord zonder de muis te gebruiken en een spraakopdracht.

Wij vinden het belangrijk dat zorg en de website toegankelijk en begrijpelijk is voor iedereen. Een mooi voorbeeld van hoe onze expertise op gebied van website development zichtbaar is.